Regression caused by commit 7682323a3a798d6f15708f228f859a64cb869aa3

Carmelo AMOROSO carmelo.amoroso at st.com
Thu Dec 1 09:46:39 UTC 2011


On 30/11/2011 22.44, Khem Raj wrote:
> On Wed, Nov 30, 2011 at 5:57 AM, Carmelo AMOROSO <carmelo.amoroso at st.com> wrote:
>> On 29/11/2011 17.18, Khem Raj wrote:
>>> On Tue, Nov 29, 2011 at 1:53 AM, Carmelo AMOROSO <carmelo.amoroso at st.com> wrote:
>>>> On 28/11/2011 18.33, Khem Raj wrote:
>>>>> On Mon, Nov 28, 2011 at 5:21 AM, Carmelo AMOROSO <carmelo.amoroso at st.com> wrote:
>>>>>> On 28/11/2011 3.15, Khem Raj wrote:
>>>>>>> On Sat, Nov 26, 2011 at 4:33 PM, Mike Frysinger <vapier at gentoo.org> wrote:
>>>>>>>> On Saturday 26 November 2011 19:07:44 Khem Raj wrote:
>>>>>>>>> If I build the root file system without this patch everything works
>>>>>>>>> as expected. Could you explain why this commit is needed ?
>>>>>>>>
>>>>>>>> it's a merge commit that happens when you merge a branch that isn't a fast
>>>>>>>> forward.  it isn't an actual "commit" ...
>>>>>>>
>>>>>>> right. I think its set of prelink changes that I am looking at. That
>>>>>>> merge commit is the data point I have
>>>>>>> I was looking for Carmelo has seen something similar. I can provide
>>>>>>> the two root file systems
>>>>>>> built with and without that merge commit.
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> khem,
>>>>>> are you able to reproduce the failure with a simpler test case ? it
>>>>>> would be the best.
>>>>>>
>>>>>
>>>>> I am trying to get to it. but its a full X system that comes up but
>>>>> fonts are wrong.
>>>>> it will definitely take some time since it has to be debugged all way through
>>>>> I am not an X expert either :)
>>>>>
>>>>
>>>> are you running with prelink disabled ?
>>>
>>> yes LDSO_PRELINK_SUPPORT and even LDSO_STANDALONE_SUPPORT are not set
>>> same .config works if I revert back the prelink changes.
>>>
>>
>> Hi Khem
>> have you tried with the patch
>> [PATCH] ldso: invoke elf_machine_relocations in any case
>>
>> could you list the commits you have reverted ? it will help me a lot in
>> debugging.
> 
> yes I tried the elf_machine_relocations patch and it did not help
> I am at 7682323a3a798d6f15708f228f859a64cb869aa3
> which is merge commit.
> 

so if you do reset --hard HEAD~1 you have something working again ?

>>
>> Thanks,
>> Carmelo
>>
>>>> w/o prelink, the only part impacted is in the symbol lookup process, but
>>>> it were broken, nothing would work.
>>>>
>>>> carmelo
>>>>
>>>>>>
>>>>>>>> -mike
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>
> 



More information about the uClibc mailing list